7 augustus 2015
Een tas is tas, wat een idee. Ik behoorde tot de 51% van de bevolking die nooit iets kan vinden in mijn tas. Mijn lief verzucht dan ook altijd weer; “Altijd hetzelfde met die vrouwen……”
Ja kunst. Dameskleding wordt meestal niet voorzien van handige zakken. En als er wel een zak in zit dan zie je er al gauw uit als Quasimodo met allerlei uitpuilende bulten over je lijf. Je bent dus veroordeeld tot een tas. Hoewel, veroordeeld…. Tassen zijn natuurlijk ook mooi en ook heel handig als je partner geen zin heeft om zelf iets te dragen. “mag dit bij jou in je tas?”
Maar ja, hoe groter de tas, hoe meer je meeneemt. Daar heeft vast wel iemand een wet voor geformuleerd. Zoiets als ‘aanwezige ruimte wordt altijd opgevuld’. En als er dan zoveel in je tas zit, kan je het gewenste voorwerp dus ook niet zo makkelijk meer vinden. Sleutels, portemonnee, telefoon, autopapieren, damesdingen voor periodiek ongemakken. En verder sleep ik nog mee; een etuitje met pleisters, naald en draad, lippenbalsem, paracetamol en een zakmesje. Een slimme meid is immers op alles voorbereid, of zo.
Ik weiger zo veel mogelijk plastic tasjes in de winkel, gewoon omdat het niet nodig is. Dus wil ik graag een wat grotere tas waar je dit soort aankopen ook in kwijt kan. Met als gevolg dat het zoeken in je tas naar je sleutels nog lastiger wordt. En dan pas je ook je tas aan aan je kleding. Andere outfit, andere tas. En dan bij de kassa staan en denken; SH**, mijn portemonnee zit in mijn andere tas!
En toen vond ik de tas-in-tas. Naar mijn idee een uitvinding die het leven van 51% van de bevolking wel 10% kan verbeteren. Scheelt tijd en ergernis. Ik wilde ze ook graag in de winkel. Maar dat was wel even lastig, want tja ik wil ze natuurlijk wel in een verantwoorde versie. En toen vond ik deze. Ze zijn handig, met een groot ritsvak voor portemonnee en losse dingetjes. Aan de zijkant zitten 3 vakken voor bijvoorbeeld telefoon, pasjes, visitekaartjes etc. Met een speciale band met haak kan je ze aan je tas vastmaken, bijvoorbeeld aan een hengsel. Het wisselen van je tas wordt een fluitje van een cent. Tasje er uit en in de andere tas zetten.
Ja. Het is geen nieuw ding. Veel vrouwen gebruiken ze al. Maar ze worden vaak in een kunststof versie verkocht die zo goedkoop is dat ik me afvraag wie die prijs voor de goedkope productie betaald. Meestal de mensen die ze in elkaar zetten. Of het milieu. Want eigenlijk kan het niet. Dat geldt niet voor deze tasjes. Ze worden met de hand gemaakt in de fairtrade gecertificeerde fabriek van Tarun Paul in India. De vakmensen van de werkplaats zijn afkomstig uit de laagste kasten. Mensen die nog steeds gebukt gaan onder het kastensysteem in India, hoewel dat volgens de grondwet daar niet meer bestaat. Maar cultuur is sterker dan wetten helaas. Tarun Paul probeert gewoon praktisch en zakelijk deze mensen een kans te geven. En dit ook te doen zonder het milieu te belasten. Met de opbrengsten van deze en andere producten kunnen zij een redelijk bestaan opbouwen. Dus als je zo’n tasje koopt weet je waarom het deze prijs heeft.
Dit tasje is momenteel niet verkrijgbaar bij Handig Goed.
Klik hier voor alle andere interessante dingen in het assortiment