Zeepbakje van gietijzer

 9,75

Zeepbakje gietijzer voor in de schuur, bijkeuken of de stal. Zeg maar alle plekjes waar je je handen even snel wil kunnen wassen.

Op voorraad

Toevoegen aan verlanglijst
Toevoegen aan verlanglijst

Een zeepbakje van gietijzer in Victoriaanse stijl.

Zeepbakje van gietijzer, ouderwets en degelijk.

Dit zeepbakje is leuk en handig voor in de bijkeuken, de wasruimte of in de schuur of stal. Of op de wasbak natuurlijk.

Hij is gemaakt van ouderwets gietijzer volgens een ontwerp wat al stamt uit de Victoriaanse tijd. Denk Queen Victoria dus, periode 1837 tot 1901. De stijl in deze periode was met gestileerde krullen en zeer decoratief. Dat zie je dus in dit zeepbakje terug.

zeepbakje gietijzer

Maat en uitvoering van dit zeepbakje van gietijzer

Het zeepbakje heeft een maat van 15 cm breed, bijna 11 cm diep en inclusief de opstaande achterkant bijna 14 cm hoog.

De bodem is voorzien van gaatjes zodat overtollig water weg kan lopen. Het zeepbakje staat op rubberen voetjes zodat de ondergrond niet kan krassen en hij ook niet makkelijk kan verschuiven.

Het kan ook opgehangen worden maar er zijn geen gaatjes voor voorzien in de opstaande achterkant. Met een beetje goed mikken kan je echter twee haakjes of schroeven op de juiste plek in de wand aanbrengen en daar het zeepbakje aan ophangen.

Schoonmaken: in een warm sopje met Marseillezeep of gewone afwas. Even goed droogmaken. Gietijzer is niet roestbestendig en het kan dus gaan roesten. Dat hoort bij het materiaal, maar je kunt het voorkomen door het zeepbakje even in te wrijven met olie.

Over gietijzer

Gietijzer wordt gemaakt van ijzer, koolstof, mangaan en silicium (kiezel) en wordt altijd in een vorm gegoten. Vandaar ook de naam gietijzer. Het is vrij bros maar tegelijkertijd ook heel sterk. Als je het laat vallen kan het breken of scheuren maar zonder ongelukken gaat een gietijzeren gebruiksvoorwerp gewoon generaties mee. Er worden meestal dingen van gemaakt die in een bepaalde vorm gegoten moeten kunnen worden en lang mee moeten gaan en zelfs heel hittebestendig zijn. Denk aan pannen en houtkachels bijvoorbeeld.

De belangrijkste meerwaarde voor het gebruik van gietijzer voor dit zeepbakje is vooral omdat het gewoon mooi is. En natuurlijk heel lang mee zal gaan.

 

 

 

Gewicht 0,830 kg
Afmetingen 15,1 × 10,7 × 13,7 cm
Omschrijving

aluminium

Kleur

Silver

Merk

Tadé

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zeepbakje van gietijzer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…